Що відбувається, якщо людина живе під впливом свого его («особистості»)?

Від admin

жизнь12Тантра-Джйотіш — це неупереджена, нейтральна наука. Вона роз’яснює Вищі Принципи (Закони Світобудови), але не оцінює — що добре і що погано. Вона показує Принципи і каже — що слід робити для досягнення певних результатів, а також пояснює — які будуть наслідки при тому чи іншому виборі людини, її вчинку. При цьому кожен сам вибирає — чи йти йому за внутрішнім джерелом щастя або за зовнішнім, матеріальним його проявом. З погляду Законів можливо і перше, і друге, але є конкретні наслідки кожного вибору (шляху).

Що таке особистість? Що таке его?

Одна з помітних і яскравих складових частин мене (як і будь-якої людини) — це моя особистість (моя індивідуальність, моє «я чинне»), яка в тому числі з’являється як моє его (моє «я унікальне», «я особливе»). Особистість найчастіше зайнята тим, що ставить цілі / завдання і намагається їх досягти, або тим, що хоче управляти, поширюватися, володіти; особистості потрібні досягнення. А его завжди прагне проявити, показати і навіть випнути свою унікальність, привертати увагу до себе, жертвувати іншими ради себе (заради своїх цілей).

Мета Духа людини і цілі особистості людини

У Духа людини — свій Шлях, своя Мета, в інтелекту — вона інша, в тіла — третя … Але в его («особистості») завжди є своя власна думка. «Відмова» від свого его (ігнорування його вимог) завжди підсилює Духовну основу і цілісність (гармонійность) людини. Причому як чоловіка, так і жінку підсилює в їх кращих, вищих якостях. Зокрема, его каже: «я — унікальний», «я — особливий», «я хочу цього, тому що я маю на це право», «у мене своя думка»; его намагається підпорядкувати всіх собі. Тому зазвичай его найбільше заважає на шляху виконання свого призначення.

Жінці воно особливо заважає в її взаєминах із чоловіком. Коли жінка  не може відмовитися від свого его, вона цим послаблює чоловіка, її его намагатиметься чогось вимагати від чоловіка і управляти чоловіком. Як наслідок, виникнуть конфлікти і протистояння.

Чоловікам его також заважає в житті, через нього вони впадають в подібні ілюзії: «я — унікальний», «я — кращий», «я чогось досяг НЕ завдяки Духу, Рода (Богу), Отцю / Учителю, а все зробив я сам »… І поки чоловік знаходиться на такій «гребені хвилі», то він може в цій ілюзії жити деякий час, але при першій сильній невдачі у такого чоловіка настає криза і втрата життєвих орієнтирів, виникає депресія і невпевненість.

Йти за своїм его (за своєю «особистістю», за своїми «особливим я») замість того, щоб іти за своїм Духом (за своїм істинним «Я») — це те ж саме, що жити ради тимчасових задоволень, замість того, щоб Отримати досвід постійного Щастя (задоволення), досвід причетності до Вищої Сили. Коли людина перебуває під впливом своєї особистості / его, то це означає, що свої заслуги вона не «передає наверх» — не віддає Вищій Сили (Рода / Богу), вона НЕ дякує Вищій Силі (своєму батьку, своєму Роду Бога, своєму Вчителю, авторитету / покровителю), тобто вона всі свої досягнення “Привласнює” собі («я самий …», «вищого за мене нікого немає»). При цьому, рано чи пізно, наступає ситуація, коли така людина відчуває, що їй нізвідки брати Силу. Тобто, якийсь час досягнення будуть відбуватися, однак потім їх “джерело” закінчиться, тому що НЕ буде підтримки Сил зверху (Вищих Сил).

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 157 times, 1 visits today)