Тантра-Джйотіш та Ведична нумерологія

Від admin

numerologyЗ чого починається Життя? З нічого.
Його можна назвати Принципом Порожнечі.

Що потім з’являється? Виникає Існування, тобто усвідомлення «Я є», яке називають самими різними словами: Буття, Чиста Свідомість, Єдність, Самоусвідомлення і так далі.
Це можна назвати Принципом Існування.

Як далі розгортається Життя? З Єдності виникає Множинність, з’являється «Я взаємодію», тобто «Я сприймаю». Вже є «Я» (той, хто сприймає, взаємодіє), і є інше, «не-Я» (оточення).
Це можна назвати принципи сприйняття, або Принципом Взаємодії.

Як це відображено в математиці? Порожнеча — це ‘0’. Існування (Єдність, початок Творіння) — це цифра ‘1’. Сприйняття (Взаємодія, розгортання Творіння) — це цифра ‘2’.
Далі як Життя розгортається поетапно через 9 (7 + 2) Принципів (Сил Життя, Грах), так і математика починається з ‘1’ і ‘2’ і розгортається на основі 9 цифр.

У чому тут практичність або користь? Якщо ми знаємо 9 етапів виникнення Життя (9 Грах, Сил Життя), тобто знаємо як з’явилися 9 цифр у математиці чи знаємо як свідомість (Дух) проявляється через 9 Принципів в Матерію, то ми знаємо фундаментальні Закони Життя і за допомогою їх ми можемо розуміти відповіді на будь-які питання Життя, володіти ключами для вирішення будь-яких ситуацій.

Тантра-Джйотіш [«Ведична астрологія»] досліджує і вивчає 9 Грах [«планет»], тобто 9 Сил Життя (9 етапів виникнення Життя).
Ведична нумерологія досліджує і вивчає ці ж 9 етапів виникнення Життя, але не як Грахи [«планети»], а як Цифри. І на основі їх якостей дає розуміння 9 Сил Життя, які керують усією світобудовою.

*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата ***// Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 224 times, 1 visits today)