«Часто в житті людини освіта не збігається з роботою; як визначити правильний напрямок у житті (професію)? »

Від admin

Відповідей тут два, обидва правильні, але при цьому протилежні. Все залежить від того, про кого йде мова: про чоловіка або про жінку.

Якщо розглядати карту чоловіка, то для визначення напрямку в житті (професію) дивимося на першу Бхаву, а десята дає тільки невеличкі коментарі до неї. Одинадцята Бхава також дає коментарі з цього питання, причому набагато більше 10-й.

Я б радив дивитися не п’яту і не десяту бхави, а першу і одинадцяту. Зараз освіта великого значення не має, оскільки вона, в основному, вибирається випадково: батьками, суспільством, якимись випадковими подіями. Тобто, є освіта, яку людина одержує в сім’ї, це ближче до четвертої Бхави, і є утворення, яке він отримує в суспільстві — академічне. Як правило, ні перше, ні друге не дає великого впливу на правильний вибір професії, на правильний спосіб життя.

Коли чоловік працює, у нього виявляються амбіції, є бажання досягти кращих результатів, мати якесь зростання. Метою можуть бути гроші, придбання, кар’єрні досягнення, якісь внутрішні реалізації. За все це відповідає одинадцята Бхава. Тобто, 11 Бхава — це здійснення, виконання бажань, реалізація намірів, це та мета, якої найчастіше чоловік прагне. Тому, щоб він був успішний, задоволений в контексті своєї діяльності, в карті народження необхідно дивитися на одинадцяту бхаву.

Ну а якщо робота чоловіка не зовсім відповідає 10-й Бхаві, але хоча б не суперечить їй, то він буде цілком успішний і задоволений своєю діяльністю.

Також я згадував про першу Бхаву. Іноді вона навіть важливіше, ніж одинадцята або десята. Тому  що часто чоловікові ефективніше проявити себе в тій сфері діяльності, яка знаходиться під впливом головної сили його карти народження.

Скажімо, якщо у чоловіка є вплив Грахи Гуру, той що називають планетою Юпітер, то краще йому займатися тією діяльністю, яка пов’язана з Грахою Гуру, хоча при цьому Гуру може і не впливати на одинадцяту або десяту бхаву. Таким чином він буде реалізовувати свою внутрішню, вроджену природу, буде більше відповідати своїй особистості, і, що найголовніше, це буде набагато важливіше в контексті його життєвого призначення.

 

Якщо розглядати карту жінки, то тут Джйотіш каже, що в її житті професія, спеціальна освіта взагалі не головне, а навіть зайве. Головне жінці — знайти гарного чоловіка. І, в принципі, при аналізі карти народження жінки, на цьому всі питання по професії і утворенню відпадають, їй не треба дивитися ні на першу, ні на одинадцяту бхаву. Але, з таким простим, але правильним більшість жінок сьогодні, на жаль, не погоджується. Тоді їм доводиться пояснювати, що у жінки теж може бути професія, бізнес, активність, але при цьому, як правило, її очікують складнощі з особистим життям, особливо із зачаттям і народженням дітей. Якщо жінка з цим згодна, тоді під час індивідуальної консультації я їй кажу, які головні Грахи, які головні сили в ній розвинуті, і як можна їх використовувати для професії та роботи. Але тепер вона повинна знати, що вибирає свій шлях усвідомлено, і при цьому вона стає більше чоловіком, ніж жінкою. Тобто, вона природно буде в жіночому тілі, дуже гарна, приваблива, дуже сильна, але при цьому вона стане володіти чоловічими якостями, і це її вибір. А від посилення в жінці чоловічої природи страждають такі її якості, як можливість зачинати, народжувати, вигодовувати і виховувати дітей, у неї з’являються жіночі захворювання.

Тобто, після того, як жінка зробить свій вибір, я можу їй порадити, як правильно визначити напрямок в житті в контексті професії.

(Visited 125 times, 1 visits today)