Яка Мета життя, як вона допомагає відносинам, і як стосунки допомагають йти до неї?

Від admin

відчуття2Чого ми хочемо від Життя? Ми живемо для того, щоб відчувати себе краще, сильніше, тобто для того, щоб отримувати ті відчуття, які нас підсилюють (багато людей формулюють це так: «щоб бути щасливим», але по суті, це одне і теж).

Така Мета життя. Це — суб’єктивна і істинна реальність Життя. Зрозумівши її, я вже сам зможу відповісти собі на будь-які життєві питання, і відповіді на них виявляться простими, але важливими.

Наприклад, я заводжу дітей; і якщо я не розумію, що таке діти за великим рахунком (по суті) і навіщо вони мені потрібні, то мені немає сенсу їх заводити! Якщо я створюю і будую відносини, то немає сенсу намагатися це робити, якщо я не знаю, що таке відносини і для чого вони мені потрібні в контексті моєї Мети життя. Тому завжди необхідно знати: для чого мені [«Я»!] Потрібні відносини (конкретно!), Що я хочу від них отримувати, які відчуття. Якщо я це визначив, то тільки тоді варто йти далі; якщо ні, то потрібно на це питання чітко собі відповісти, інакше немає сенсу вивчати відносини.

Отже, в-цілому, відносини нам потрібні щоб стати сильнішими, тобто щоб отримувати ті відчуття, завдяки яким я відчуваю себе краще (сильніше). Якщо я знаходжу собі «пару» (одружуюся / йду заміж) заради чогось надуманого інтелектом чи зазначеного ззовні (а це може бути все що завгодно), то все обернеться обманом, ілюзією, оскільки навряд чи такі відносини мені будуть давати дійсно потрібні відчуття для життя (інтелектуально «думка», що «все наче добре» — буде, а відчуття сили, «щастя» — не буде).

Якщо подивитися вглиб себе (в суть того, що людина хоче від взаємин), то з’ясується, що бажання кожного, це щоб відносини його посилювали (щоб він відчував себе краще, тобто був «щасливим»); і це — реальна, справжня, внутрішня цінність взаємин.

Я це усвідомлюю, коли шукаю відносин? Я це усвідомлюю, коли строю стосунки? Я це усвідомлюю, коли хочу завершити існуючі відносини?

Те, що ми відкриваємо в собі — це суб’єктивне Знання. І Тантра-Джйотіш — це також суб’єктивна наука, і Життя наше суб’єктивне. Тантра-Джйотіш розглядає знання з внутрішньої точки зору, на основі йогічного досвіду. Тому що, те що я відчуваю, для мене є істиною (хоч і суб’єктивною, але від цього не менш цінною).

Якщо я це відчув, то так воно для мене і є; і не важливо, що про це написано в книгах, писаннях, трактатах або ще десь.

*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотиша Ведаврата *** // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 210 times, 1 visits today)