Що таке рік? Які роки / календарі бувають? Коли починаються різні типи року?

Від admin

Ми хочемо знати яким буде рік? Так. І це можна дізнатися за допомогою знань науки і технології Тантра-Джйотіша.

Я б хотів почати здалеку і не відразу відповідати на це питання, а трохи розповісти про те, що таке рік. Просто люди часто використовують якесь знайоме всім слово, вони його називають, але під ним мають на увазі кожен щось своє. І під такими складними словами як «призначення», «просвітлення», «розум» кожен розуміє щось своє. Але навіть під таким здавалося б звичайним звичним нам словом, як «рік», багато людей має на увазі щось своє. Більшість людей скажуть, що рік – це відрізок часу, який починається 1 січня і закінчується 31 грудня. Це правильно, але не зовсім … У року є дуже глибокий сенс, чому рік – «урочний» ( «відповідний»), чому рік – це «урочний час». Починати рік можна в різні моменти; і якщо рік – це сонячний цикл (період СОНЦЯ – Сурʼї), то варто прийняти в якості його початку – початок сонячного річного циклу.

І ті люди, які глибоко це питання досліджували, знають, що не у всіх людей рік починається 1 січня. У кого-то рік починається в березні, у кого-то – в квітні, ще є рік, який починається у вересні, є й іудейський рік. В Індії люди в якійсь мірі живуть за нашим, так званим григоріанським календарем і, тим не менш, вони пам’ятають свій вид року (свій момент початку року), назвемо його ведичний рік ( «індійський рік»). Крім того, навіть, наприклад, в Україні є багато людей, які дотримуються давніх традицій, так звані послідовники РУНВіри (Рідної Української Віри), яка була світоглядом Українців і ІСНУЄ багато тисяч років на території України; у послідовників РУНВіри своє літо-числення – древнє і природне, засноване на реальних циклах в світобудові. І у них розпочнеться не 2015-й, а зовсім інший рік, і почнеться він не першого січня, а зовсім в інший день.

Тому, коли люди запитують «яким же буде рік?», Я намагаюся відразу ж на це питання не відповідати, хочу запитати, який саме рік вони мають на увазі. Про який вид року було питання? Може йтися про 2015-й григоріанський рік, який почнеться першого січня 2015 року, або про якийсь інший. З досвіду (лекцій, семінарів, спілкування з людьми) більшість людей найчастіше мають на увазі так званий світський рік – цивільний рік, який ми застосовуємо для звичайного літочислення. Це – григоріанський календар, в ньому рік розпочинається 1 січня; більшість людей говорять про цей вид року. Але, по-перше, вони можуть не знати про існування інших видів років. Або, по-друге, хоча вони могли чути про інші літочислення і календарі, але не знати, як ними користуватися. Але навіть якщо вони підуть далі і глибоко дізнаються інші способи відліку часу (варіанти початку року) і зрозуміють, що є інші більш точні, більш природні календарі і моменти початку року, але все одно людям важко жити за іншими календарями, крім як звичний більшості – григоріанський календар. Чому? Тому що і на роботі ми використовуємо григоріанський календар, і у нас планування на рік йде з першого січня, і зарплату нам платять помісячно, і місячні оплати / тарифи / договори починаються з першого числа кожного місяця григоріанського календаря. Більш того, і все інше в нашому повсякденному житті – тарифи, пільги, обліки, акції, планування – все у нас вже прив’язане до григоріанського року і григоріанських місяців. Наприклад, якщо я оплачую квартплату, електроенергію, газ, опалення, інтернет, телефон і так далі, то у мене в основному йдуть розрахунки з першого числа якогось місяця григоріанського календаря. І, хоча я розумію, що в ці моменти – в перші числа таких місяців – нічого не відбувається, і я усвідомлюю, що перші числа таких місяців використовуються в якості початку якихось проміжків часу дуже умовно (просто за згодою, без реальних підстав) , Точно також, якщо всі ці григоріанський місяці складаються в як якийсь річний цикл – в григоріанський рік, але я розумію, що 1 січня реально нічого не відбувається; і неприродно, дивно, навіть в якійсь мірі нерозумно, і неефективно використовувати в своєму житті такий «штучний рік», який починається першого січня за рішенням якогось Григорія.

Отже, це склалося історично: ми зараз живемо в основному за цим григоріанським календарем – одному з штучних календарів. І нам доводиться враховувати його, навіть якщо ми усвідомлюємо, що є інші більш вірні – більш точні, природні способи відліку часу і вказівки початку року. Ми всі звикли, що «новий рік» – це перше січня григоріанського календаря. І тому якщо люди не вказують, який рік вони мають на увазі, коли вони запитують «який буде рік?», То вони мають на увазі швидше за все 2015-й рік за григоріанським (католицьким, римським) календарем.

Тому я буду  в основному говорити про цей 2015-й григоріанський рік, що починається 1 січня за звичним ( «звичайному нам») літочисленням. Але обов’язково потрібно говорити про те, що є інші системи обчислення часу і інші, більш природні календарі, і слід говорити про прогнози для цих інших «років» і їх якостей. Тобто, при складанні річних прогнозів я поєдную кілька підходів, враховуючи і беручи до уваги два-три типу календарів.

Крім того, багато хто чув про відомий так званий «китайський календар» ( «східний календар»). У ньому рік починається теж не першого січня, і відрізняється від «індійського» (ведичного), іудейського, «рунвіровского» ( «українського») років. Він починається з молодика приблизно в лютому. І там зовсім інші якості (особливості) і результати (прогнози) для цього типу року.

Антон Кузнєцов (Ведаврат), авторський семінар «2015 рік – наше найближче майбутнє, прогнози і поради» (відео).

(Visited 645 times, 1 visits today)