Сила, яка веде людину

Від adm-ua
*** Провідна Сила людини - Сила, яка веде людину ***

Провідна Сила людини – рівень її головного відчуття

Людина – це така істота, у якої є різні рівні.

(1) У нього є таз (“пах”) – це є місце, в якому він “живий” (в якому він “тваринний”).
(2) у нього є живіт – це є його життя, повне задоволень, розслаблення, насолоди.
(3) У нього є груди – це є його місце управління, місце ієрархії, його справа, його особистість; цим інструментом (засобом) він піклується про своє життя й організовує його.
(4) У нього є розум (“голова”) – це є його місце пізнання; він природно вище, ніж його особистість.
(5) У нього є відчуття чогось вищого над головою – це є напрямок до вищого, до Вищої Сили.

Таким чином є явні структури людини:
* (5) потяг до вищого – до Провідної Вищої Сили;
* (4) розум;
* (3) особистість;
* (2) тіло, або рівень життя;
* (1) інстинкти, або рівень природи, — місце, де він живе.

Найголовніше для людини – це є Місце (Відчуття) над головою. Це і є його Провідна Сила.
Кожна людина усвідомлює, що вона відчуває Силу, що на неї впливає ця Сила. Ця Сила веде людину, ця Сила є для головним для людини. Й людина є представником це Сили.

Ми її називаємо Вищою Силою.

Провідна Сила пронизує все і проявляється на одному з рівнів (планів) існування.

`

~~~

Хтось каже “для мене Вища Сила є гроші”. Таким чином, над ним “Сила грошей”.
Хтось каже “для мене Вища Сила є любов”. Отже, над ним “Сила кохання”.
Хтось каже “для мене Вища Сила є Природа”. Отож, над ним Сила Природи, Сила Всесвіту.
А хтось каже “для мене Вища Сила є Сила існування, Сила Буття, Сила Роду, Сила Духу, Сила Бога”.

Всі інші прояви — розум, особистість, тіло, інстинкти — це все є її “місяці” (супутники), її прояви.
Вони насичені цією Провідною Силою.

Таке розуміння (підхід до) життя називається Тантра.

А Джйотіш – це є Світло, яке йде від цієї Провідною Сили. Світло, яке проявляється на всіх рівнях.

Наприклад, якщо людина думає, що “Вища Сила – це є любов”, тоді розум буде думати про кохання, й на рівні особистостей в своїх діях та в своєму оточенні така людина буде створювати відносини, що засновані на любові, така людина буде їсти тільки ту їжу/продукти/страви, які вона любить. Таку людину інстинкти будуть приводити саме до тих людей, в ті місця, до тієї їжі, що якось пов’язані з її Провідною Силою.

~~~

Провідна Сила пронизує все і проявляється на одному з рівнів (планів) існування.
Всього існує п’ять рівнів. У людини є п’ять провідних Сил, з яких найголовніша та, що над головою.

Так повинно бути.

Але часто в житті не так. Теоретично можна як завгодно показати і розповісти, а реально в житті виявляється все зовсім по-іншому. Ми далеко не завжди йдемо за Вищою Силою у вищому розумінні цього слова. Тоді нас веде — захоплює та провадить — якась інша сила.

(1) Наприклад, якась людина постійно відчуває сексуальне бажання і йде за ним. Але таке відчуття у неї не є над головою, воно є в тазу. Вона всі речі/події у своєму житті “розуміє” (оцінює) через мету сексуального збудження, “сексуальної привабливості”; та якщо ця людина не має такого відчуття (що для неї є “мірою”), то не розуміє “сенс” якогось об’єкту чи дії.

Прикладами такого “Провідного Відчуття” можуть бути боротьба за щось, боротьба проти чогось чи потреба щось мати… Люди лаються, б’ються, сперечаються, проявляють агресію чи намагаються “перемогти”. Щось таке теж може бути Провідною Силою, хоча зрозуміло, що воно є не над головою. Це є відчуття в тазу (“паху”) —  це є рівень інстинктів (“тваринних відчуттів”).

(2) Або, наприклад, якась людина постійно відчуває приємне відчуття насолоді і йде за ним. Але таке відчуття у неї є не над головою, воно є в животі. Вона все у житті “перевіряє” (оцінює) через приємність, через насолодження; й якщо вона не відчуває таку “мету” (яка для неї є “шкалою цінностей”), то вона не розуміє “сенс” якогось об’єкту/речі чи дії/мети.

Наприклад, хтось йде за їжею. “Поїсти є? немає? тоді я пішов в інше місце”… Таким чином, подібна людина буде відчувати свою Провідну Силу у себе в животі — рівень “тваринності“.

(3) Іноді хтось каже: “ми тут щось починаємо? хочу дізнатися, яка у вас справа, чим ви тут займаєтесь, хто тут головний?”… Такій людині потрібна своя організація/команда, потрібна своя Справа/компанія. Якщо там не займаються “справою”, то така люди залишає команду чи компанію. Це означає, що його Провідна Сила знаходиться (відчувається) на рівні грудей, біля черевного сплетіння (сонячного сплетіння) — це є рівень особистості.

(4) А буває, що людина цікавиться сенсом, рацією, глуздом. Таким людям важливо: “який сенс в тому, що ви говорите? ви просто розмовляєте чи є сенс у словах? якщо є, тоді я залишуся”… Це є рівень розуму — рівень “голови“.

(5) Або людина відчуває те, що у нього над головою. Це щось Вище; воно над нами, але ми його відчуваємо, як якийсь стан. Тонкій стан свідомості. Воно набагато тонше, ніж секс, їжа, влада, інформація, тощо. Такі люди кажуть: “А як відчути ці вищі сили?” Для цього треба, щонайменше, заплющити очі – вийти з зовнішнього Світу і увійти у внутрішній Простір. І там — всередині — починається пізнання та вивчення цих тонких сил — це є рівень Вищого.

Провідна Сила пронизує все та впливає на все життя людини.

~~~
Провідна Сила пронизує все та впливає на все життя людини.

`

(Visited 271 times, 2 visits today)