Антін Кузнецов: Релігія зовнішня і Релігія внутрішня – Віра/церква і Дух/досвід.

Від admin

1• Що таке релігія як спосіб пізнання Абсолюту, Вищої Сили

Те, що ми вважаємо «релігією», насправді не є релігією.

В енциклопедіях/словниках написано: «Релігія — це форма усвідомлення світу (світогляду), обумовлена вірою в надприродне, у Вищі Сили».

Але навіть Гегель говорив: «Релігія — це спосіб самопізнання Абсолюту (Вищої Сили)».

Що значить (по-гегелівськи) «я пізнаю Абсолют / Бога / Вищу Силу / Дух»?.. Це означає — я отримую його досвід, тобто я відчуваю Бога / Дух.

Інакше кажучи, я знаю, що Бог/Дух є. Саме у мене є знання як досвід і відчуття Абсолюту / Бога, а не просто «віра» в нього (віра що він нібито є).

Тому в енциклопедіях/словниках визначення релігії потрібно уточнити та переписати так:

«Релігія – це спосіб (технологія) усвідомлення світу (світогляд), що дає досвід і знання Вищої СилиАбсолюту / Бога / Духа».

 

2• Що таке внутрішня релігія і зовнішня релігія

Очевидно, що у нас є, щонайменш, зовнішній світ і внутрішній світ; позаяк кожна людина із нас існує та живе у трьох Реальностях — “Світах“: (1) Зовнішній матеріальні, (2) Внутрішній яку ми відчуваємо, та (3) Вищій, яку ми усвідомлюємо.

Зовнішній світ – це «матерія» (матеріальний світ, «об’єктивна» реальність), це проявлений світ речей, предметів, явищ, сутностей.

Внутрішній світ – це світ «відчуттів» (світ сприйняття, суб’єктивна реальність), це непроявлений, «духовний» світ досвіду (внутрішніх відчуттів).

Значить є внутрішня релігія та зовнішня релігія.

Що таке зовнішня релігія? Це релігії як конфесії («Церкви»), храми, священники (служителі культу, попи), «духовна література».

Що таке внутрішня релігія? Це мій досвід БогаДуха / Абсолюту / Рода, це моє знання Вищих Сил, це мій досвід мого Духа як представника Бога / Духа в мені.

Тоді навіщо потрібні «духовні книги», священники, релігії (Церкви, Ашрами, конфесії), храми та обряди? .. Щоб можливо отримати досвід — відчуття та знанняВищої Сили, Бога, Абсолюту.

Чи є впевненість («гарантія»), що “зовнішня релігія” дасть такий досвід? Ні.

Тоді яка релігія важливіша та ефективніша («практичніша»)? Мій власний досвід Духа (моє особисте відчуття “Божої Іскри” в мені).

Значить, що таке Духовна практика — дія, яка дає мені досвід мого Духа, будь-яка дія, яка для мене підсилює відчуття мого Духа.

 

Як перевірити, чи працює Духовна практика — моя «внутрішня релігія»?

Як перевірити, чи є сенс і користь  від релігії, церкви, храму, «духовної книги», «духовного Вчителя» / «духовного Наставника» («духовного Отця») — від моєї «зовнішньої релігії»?

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антін Кузнецов, «1000 і 8 записів», № 8
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотішу

 

(Visited 176 times, 1 visits today)