Чи є щось більш важливе у відносинах ніж Любов?

Від admin

покровительствоГоловні принципи Взаємовідносин — це, одночасно, і головні принципи Життя. Перший принцип — це «Я є», Сила Існування, Суть. Другий принцип — це «Я відчуваю», Сила Сприйняття, Життя (Оточення). Третій принцип«Єдиноначальність Першого Принципу над Другим» (те, що «Я відчуваю» підпорядковується тому, що «Я є»). Якщо ми завжди будемо грунтуватися на цих Принципах і застосовувати їх, то ми зможемо отримувати більше Сили, і наше життя стане набагато ефективнішим і радісним. І, навпаки, ми отримуємо протилежні результати, коли використовуємо «зовнішні» (сучасні) принципи життя, такі як «рівноправність», «рівність», «демократія», «любов», «ніхто нікому нічого не винен». Там, де керує «любов», «рівноправність» або відносини «за домовленістю», там не може бути Ієрархії і Єдиноначальності, а відносини обов’язково будуть слабкими і нестабільними (нетривалими).

Якщо жити за принципом «всі люблять всіх» («по любові», «за домовленістю»), якщо в сім’ї, у відносинах чоловік-дружина або батьки-діти всі «люблять один одного», і ніхто ніким не керує, то там неможливо і застосовувати принцип єдиноначальності і Ієрархії. Коли начальник і підлеглий «люблять» один одного, то всяке управління втрачає ефективність. Складно собі уявити і любов в армії.

Чим більше «любові» («рівноправності») у відносинах, тим менше ієрархії і єдиноначальності, тим складніше підтримувати силу відносин (немає міцного фундаменту).

Любов у взаєминах допустима лише як турбота / заступництво глави «системи» (глави сім’ї), і поваги / підпорядкування її членів. Тоді в головному принцип не буде порушений, і система (будь то сім’я, компанія, держава) буде міцною, стабільною, довговічною. Така «любов» можлива навіть в армії, вона може там виявлятися як адекватна турбота вищого рангу про нижчі. Наприклад, військовий командир піклується про солдатів в тій мірі, яка відповідає ситуації, і яку він може собі дозволити.

Самі Принципи Єдиноначальності і Ієрархії досить жорсткі, тому що нижчі за ієрархією зобов’язані суворо виконувати накази вищих, проте це дає ефективність.

Багатьом такий підхід може здатися неприємним, нам може бути незрозуміло, чому ми повинні виконувати чиїсь накази, нехай і вищого за положенням («давайте краще любити всіх», тобто ігнорувати Принцип Ієрархії, не виконувати накази).

Коли ми не слідуємо цим важливим Принципам, не служимо тому, хто вгорі, тоді ті, хто внизу нас (йдуть за нами), точно також перестають слухати нас, і тоді руйнується ієрархія. При цьому Сила не йде ні зверху до нас, ні від нас вниз, і вся структура стає слабкою (фактично структура відсутня), а всі учасники її (люди) слабшають, втрачають Сенс і Щастя життя.
Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 186 times, 1 visits today)