Дві різні основи побудови взаємин

Від admin

отношенияВибір однієї з двох цілей/основ взаємовідносин — внутрішньої (сутнісної, духовної) або зовнішньої (матеріальної, прагматичної) — це практичний ключ для побудови відносин. Зокрема, якщо ми вступаємо в стосунки “чоловік-жінка” ради, наприклад, задоволення («сексу»), то коли ми цим переситимося, тоді відносини почнуть «сходить нанівець», і ми «зайдемо в глухий кут», оскільки основа/причина відносин знеціниться. Або ж, якщо основою відносин є «любов» або «краса», то коли та ж любов або краса проходять, тоді відносини також починають втрачати свій сенс. І так далі. Точно так само відбувається з будь-якою зовнішньою основою/метою, тобто тією, яка знаходиться зовні (в матеріальному, тілесному або чуттєвому світі).

І навпаки, якщо людина має основу всередині себе, розуміння своєї Мети життя, усвідомлення головного життєвого Призначення, то такого не відбувається, оскільки це стабільна РУШІЙНА сила відносин. Внутрішнього відчуття щастя (з Духа, від Бога) нам достатньо в якості стабільної, вічної життєвої основи і в цілому, і в контексті побудови взаємин з цим світом взагалі, і з чоловіком/жінкою зокрема.

Здається, що це — всім відома істина, однак тоді чому ми часто забуваємо про них, коли вступаємо у взаємини?

Звернення головного уваги на те, що є Основою при побудові відносин, (на Мету взаємовідносин) — це Надзвичайно важливо! Це — ключ до гармонійних, еволюційних взаємин. Такий підхід дозволить ефективно створювати / підтримувати взаємини і уникнути розчарувань.

Отже, Тантра-Джйотіш в взаєминах говорить, що якщо, ми будуємо відносини на тому, що нестабільно (на тому, що виснажується або зникає), або на тому, чим ми переситимося, то звідси буде і закономірний результат. Тантра-Джйотіш НЕ оцінює (морально, етично, «з точки зору писань», «за заповідями» і так далі) способи/варіанти, а лише пояснює Закони (Принципи) і наслідки.

 

Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 130 times, 1 visits today)