Принцип «Сур’я-і-Чандра» в харчуванні

Від admin

еда-живаяБудь-який варіант взаємин — це завжди відносини Сур’я-і-Чандра («Сонце» -і- «Місяць»), тобто відносини між Суттю і Оточенням (між Духом і Проявом). Цей Принцип Взаємовідносин працює в кожній системі, і проявляється в будь-якому вигляді відносин: “чоловік-жінка”, “батько-діти”, “Бог-людина”, “начальник-підлеглий”, “наставник-учень” і так далі.

Звідси випливає, що так само, як в нашому житті ми можемо користуватися і використовуємо нижчіх (підлеглих нам) істот / сутностей, ми повинні віддавати (жертвувати) себе вищому / Вищій Сили / вищій сутності.

Цей принцип проявляється в усьому. Під час прийняття їжі також виникає процес взаємовідносин, ми вступаємо у взаємини з їжею. Взаємовідносини між Тим, хто їсть і Їжею — теж є проявом принципу “Сур’я-і-Чандра” (хтось когось). При правильній розстановці пріоритетів, їжа для нас — жертва, ми жертвуємо її (з’їдаємо, тобто вбиваємо і приєднуємо до себе), щоб стати сильнішими (для досягнення головного Призначення свого життя).

Навіть якщо ви не їсте тварин, то все одно повинні розуміти, що під час їжі, ви жертвуєте якимись сутностями (“вбиваєте” рослини, і навіть хліб, який ви з’їдаєте, не просто насичує вас, а віддає вам свою силу, тобто, ви його теж “вбиваєте”, “приносите в жертву”). Рослинні і тваринні продукти володіють різною природою, але будь-які продукти — живі і гинуть, коли ми їх з’їдаємо; ми їх “вбиваємо” (позбавляємо життя) заради свого життя.

Отже, кожен з нас повинен робити усвідомлений вибір: ці {істоти} я вбиваю, а ці {суті} — ні (це я їм, а це я не їм), тобто, цим я жертвую, а іншим — ні. Тому що, від цього я отримую силу і моя жертва виправдана, а від цього я силу не отримую (тоді і нема чого це вбивати). Але зовсім не їсти — не вбивати, не жертвувати кимось / чимось для свого життя — неможливо, оскільки інакше не буде джерел зовнішньої (матеріальної) сили для нашого фізичного (матеріального) тіла.

Саме на підставі цього найпершого Принципу «Сур’я-і-Чандра» слід розглядати й оцінювати суть будь-якої системи харчування: вегетаріанства, веганства, м’ясоїдства, сироїдіння і так далі, в тому числі і заснованих на найавторитетніших для вас джерелах.

 

*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата ***// Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 108 times, 1 visits today)