Тантра-Джйотіш про харчування для Сили і здоров’я

Від admin

едаТантра-Джйотіш — це наука, яка дає Знання про головні, фундаментальні Принципи Життя. Використовуючи ключі, які відкриває Тантра-Джйотіш, людина вчиться сама знаходити відповіді на будь-які питання: такі як призначення людини, пошук її головної життєвої мети, питання взаємин, виховання дітей, здоров’я, харчування чи будь-які інші.

Говорячи про харчування, зрозумівши принципи Тантра-Джйотіша, людина починає сама розбиратися, як і яку їжу їй корисно їсти, що її посилює, а від якої їжі вона відчуває ослаблення (і де це ослаблення відбувається: на рівні тіла, душі або Духа) . Причому, людина тепер це знає не  концептуально, а ґрунтуючись на знанні Тантри, знанні про відчуття, про вплив та наслідки прийняття їжі, тобто, не за «підручниками» та з «писань», а за власними відчуттями, з власного досвіду.

Зокрема, Тантра-Джйотіш пояснює, що коли ми з’їдаємо їжу, яку відчуваємо як «живу», то нам буде від неї однозначно краще; а якщо ми їмо «неживу» їжу (стару, консервовану, приготовану машинами — «фаст-фуд», в поганому настрої, і так далі), то нам буде від неї погано. Це може проявитися не відразу, а пізніше (через годину, день, тиждень, місяць), але ослаблення настане.

Людина, не знайома з Тантра-Джйотіш, не звикла звертати увагу на своє життя, спрямовувати увагу на відчуття, найчастіше і не розуміє — чому в неї в житті відбуваються ті, чи інші порушення (зміни). Тантра-Джйотіш вчить, як можна розрізняти (відчувати) корисність їжі без «інтелектуального аналізу», без читання якихось трактатів з медицини або Аюрведи; вчить відчувати силу живої, природної, здорової їжі, орієнтуючись на свої внутрішні відчуття.

Оскільки ми живемо заради Сили (щоб слідувати Силі), то досвід Сил — це фундамент для будь-яких досліджень з Тантра-Джйотіша. І якщо ми не хочемо або можемо шукати ці Сили всередині себе — силу свого Духа (Силу «Я є», Силу існування) або силу «Я відчуваю» (Силу сприйняття) — тоді ми шукаємо силу існування ззовні, і тоді нам слід навчитися хоча б їсти ту їжу, яка нас буде посилювати в контексті обраного Шляху (відповідно з тією Силою, за якою я йду).

 

*** Антон Кузнєцов - Майстер Школи Тантра-Джйотіша Ведаврата *** // Антон Кузнєцов (Ведаврат)
// Майстер і вчитель Тантра-Джйотіша

(Visited 197 times, 1 visits today)