«Про взаємини в сім’ї між подружжям та їх батьками. Як побудувати стосунки зятя з тестем (якщо живуть разом). »

Від admin

У даній ситуації найважливіше — відкрито розібратися: хто в сім’ї головний. Поки цього не відбудеться, у людей будуть великі проблеми. Раніше, за звичаєм, було так: жінка приходить у сім’ю чоловіка. Там глава сім’ї — старший чоловік. Це вже всіма визнано, його статус встановлений і конфлікту спочатку немає. Зараз, на жаль, можливі варіанти.

Якщо дружина прийшла в сім’ю чоловіка, то там має бути така ієрархія — управляє родиною старший чоловік. Це — або її чоловік, або його батько. Хтось із них повинен бути главою сім’ї. Якщо всі інші члени сім’ї це визнають, то у них проблем немає. Це, скажімо, як компанія або підприємство, в якій є директор. Всі знають, що він глава, він віддає якісь накази, команди, всі їх виконують і в команді є повна ефективність.

Якщо немає гармонії у взаєминах між двома старшими чоловіками в сім’ї, наприклад, син хоче вийти з-під впливу батька, а батько не хоче його відпускати, тоді буде конфлікт. А тим більше буде конфлікт, якщо жінка хоче бути главою сім’ї, явно чи приховано. Кожен з двох чоловіків буде прагнути бути главою сім’ї. У такому випадку їм краще жити окремо. І, повірте, будь-які витрати на квартиру, або складності з побутовими або іншими умовами варті того, щоб був мир і порядок у сім’ї.

Так і у Вашому питанні. Наскільки я розумію, Вам доводиться жити разом з батьками дружини … І тут природно, що двоє чоловіків, або дві глави родини, не важливо вже якої вони статі, не можуть поділити одну територію, квартиру, живуть разом і у них конфлікт. Їм краще роз’їхатися.

 

«Як будувати відносини з тестем? ..»

Тесть — це батько дружини. Батько повинен усвідомлювати, що коли він видав дочку заміж, він фактично віддав її з-під свого впливу під опіку іншого чоловіка. І тепер він вже не може чинити на неї ніякого впливу, він не повинен втручатися в життя своєї дочки. Як правило, найчастіше це робить теща — мама дружини, і що абсолютно неприпустимо, я б сказав — неадекватно. З погляду Джйотіша, жінка взагалі не повинна проявляти свою особистість, свій вплив, тим більше «через голову» двох чоловіків: свого чоловіка і чоловіка дочки. А що ж стосується тестя, то таке втручання зустрічається рідше, але і тут його поведінка розглядається як неправильна. Чоловік, якщо він відповідальний, повинен розуміти, що раз він віддав свою дочку цій людині, значить порахував її гідною, він довірив її цьому чоловікові, як говорили раніше — благословив на шлюб. І якщо зараз у тестя з’являються якісь претензії, він намагається будь-яким чином впливати на дочку, якось нею управляти, змушувати щось робити, Вам необхідно відкрито поговорити з ним і нагадати, що тепер це вже не його дочка, а Ваша дружина. І в той момент, коли вона стала Вашою дружиною, вона перестала бути його дочкою, пішла з-під його опіки. Тепер відповідаєте за неї Ви, і Ви краще знаєте, як це робити. Якщо тесть усвідомлююча, адекватна, розуміюча людина, то, швидше за все, почувши таке пояснення, він перестане впливати на Вашу родину, або хоча б на свою доньку. Якщо ж ні, вам не варто жити разом, варто витрать гроші на іншу квартиру: нову, знімну, можна орендувати хоча б кімнату, але не варто жити в такій ситуації.

Очевидно, що ця ситуація руйнує відносини між чоловіком і жінкою. Жінка, будучи одночасно дочкою і дружиною, буде розриватися, і ваші сімейні відносини дуже сильно погіршаться.

Отже, загальна порада: спробувати все пояснити тестеві, і якщо він розуміє, тоді можна пробувати жити разом. Якщо не розуміє, то краще понести будь-які матеріальні витрати, але уникнути конфлікту, інакше можна втратити жінку, втратити дружину.

(Visited 502 times, 1 visits today)